Män som hatar kvinnor!

Jag har precis läst ut den första boken i Millenium-triologin efter att ha sett alla tre filmer först. Som många med mig blev jag fascinerad av Lisbeth Salander från första stund. En sån tjej man önskar at man kunde vara fast ändå inte.

Så av någon anledning fick jag för mig att googla "Lisbeth Salander". Fråga mig inte varför? Tänkte kanske att jag skulle hitta någon bild eller någon recension av böckerna. Jag fick fram flera rubriker som handlade om henne som person i boken och tänkte först "Hur i helvete kan det pågå så heta diskussioner om en fiktiv karraktär i en kriminalroman?".
Men det jag läste var faktiskt ganska intressant. Den första länken jag fick upp var:

http://www.jnytt.se/nyhet/28506/jonkopingsbo-ko-anmaler-lisbeth-salander

Vilket jag tyckte var en ganska rolig läsning (tar bara två minuter att läsa).

Sen klicka jag vidare till denna: http://www.newsmill.se/artikel/2009/09/14/darfor-ar-lisbeth-salander-inte-en-riktig-kvinna

Så tänkte jag "Vad faan, i en roman är det tillåtet att huvudkarraktären blir som man vill. Det är ju det som är meningen att man kan drömma sig bort om hur det kunde vara, borde vara eller inte och så vidare. Ska vi börja analysera Musse Pigg och den lilla sjöjungfrun nu också?" Apropå det så ska jag nog googla på det och se vad jag får fram ;)

Ja men iallafall, så kom jag fram till denna artikel:

http://www.newsmill.se/artikel/2009/03/01/stieg-larsson-hade-inte-kunnat-skriva-om-lisbeth-salander-i-dag

Jag analyserade inte så mycket av vad Eva Lundgren hade skrivit egentligen (klockan är 02.15 på natten och jag är trött) Men så började jag läsa kommentarena. Vissa av dem så klockrena så jag kan inte sluta skratta. Har inte orkat mig igenom alla kommentarena än men jag var bara TVUNGEN att dela med mig av denna läsning.



Övrig relaterad läsning för de intresserade:

http://www.socialisten.se/content/view/49/64

http://sv.wikipedia.org/wiki/Eva_Lundgren

http://www.idg.se/2.1085/1.144436


Fann dock inte några analyser eller diagnoser om den lilla sjöjungfrun eller Musse pigg!

Over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0