Therese Rojo Johansson

Ja, vart ska man börja? Jag tror inte det här har gått någon oberört förbi? Sturebymordet!
Jag bor 60 mil bort och får ett meddelande av min mamma om jag minns rätt, jag läser tidningsartiklar. Norsk tidning, svenska nätsidor. Jag hör historier. Läser bloggar.

Jag funderar, analyserar. Precis som tusentals andra människor gjort och gör. En oerhörd Tragedi. Precis som med alla människor som inte dör en naturlig död. Ett svartsjukedrama. Ett triangeldrama.
Vad föranledde det hela? Inget är så enkelt som att hon bara var svartsjuk av ingen anledning. Vad var Toves bakgrund och uppväxt? Hur kunde Tim bli driven så långt att han gick över gränsen?

Sen kommer sorgearbetet. En minnesplats för människor att besöka. Nattvandring. Bloggar till hennes ära. Låtar. Vad kan vi lära oss av detta? Hur kan man gå vidare efter något sånthär? Har hört många många historier om hur ungdomar engagerat sig. Men ska det verkligen kräva en ung tjejs bortgång innan folk får upp ögonen?

"Lev livet fullt ut"

Jag vill hedra minnet av Therese. Jag vet inte riktigt hur. Att skriva om det är en del av det. Att få upp ögonen. Men hur kan man hindra att något sånthär händer igen? Vad kan jag göra mer praktiskt? Många har gjort mycket. Fantastiska ungdomar som hedrar sin väns minne. Min syster är en av dom. Rebekka. Hon är en oerhört modig och stark tjej. Som har tagit sig igenom en väldigt tung sommar. Jag bara önskar att jag hade varit fysiskt närmare. Varit ett större stöd för henne än jag varit. Men jag hoppas hon vet att jag alltid finns där för henne.

http://www.youtube.com/watch?v=kuy38MFU5H4

Det här var allt för den här gången!

/Monica

RSS 2.0